Sponsorplan

Laurens-Jan Schothans 

 

Wil je Het Ravijn even voorstellen?
Laurens-Jan: “Zwem- en Poloclub Het Ravijn is een sportvereniging uit Nijverdal met aandacht voor jong en oud, recreatieve sporters en topsporters. Een club waarbij de zwemsport algemeen toegankelijk is voor iedereen en waar breedte- en topsport hand in hand gaan.

ZPC Het Ravijn telt circa 450 leden en kent drie verschillende disciplines:

  • Waterpolo
  • Wedstrijd zwemmen
  • Synchroon zwemmen.

Ons bekendste leden? Voormalig beste speelster van de wereld Karin Kuipers en de huidige oranje-captain én Olympisch kampioen Yasemin Smit!”

Hoe is de samenwerking van Het Ravijn met het SelectiePunt Sponsorplan begonnen?
“Ik hoorde er goede geluiden over en ik kwam terecht bij Sander Bathoorn. Sander is de senior accountmanager van de vestiging SelectiePunt Friesland en één van de meerdere landelijke contactpersoon voor het SelectiePunt Sponsorplan voor waterpolo, voetbal en hockey. We hebben ons laten voorlichten, zagen hier een nieuwe vorm van sponsoring in en inmiddels zijn er allerlei gesprekken gaande. Het moet dus nog gaan lopen, maar we zijn er heel positief over. Het bijzondere is: oranje-captain én Olympisch kampioen Yasemin Smit is landelijk het nieuwe ‘gezicht’ van het SelectiePunt Sponsorplan voor zwemverenigingen.”

Kun je uitleggen wat de kern is van het SelectiePunt Sponsorplan?
“Normaal gesproken betaalt een sponsor een bedrag rechtstreeks aan de vereniging. Met het Sponsorplan van SelectiePunt kan een sponsor van een club, zonder dat hij er iets voor betaalt, een bijdrage leveren aan onze sportvereniging. Hoe? Door via het Sponsorplan flexmedewerkers af te nemen voor zijn bedrijf. De bureaumarge is laag. Daardoor kunnen zij een deel van hun marge weggeven aan de sportclub die het opdrachtgevende bedrijf wil sponsoren. Voor mijn gevoel een heel succesvol concept.

Er is een driehoek die hiervan profiteert:

  • De club
  • De sponsor die voordelig en vakbekwame medewerkers afneemt en daarmee zijn concurrentiepositie verstevigt 
  • SelectiePunt

Waarom is juist nú het SelectiePunt Sponsorplan een goed idee?
“Door de crisis die achter ons ligt, is het niet meer zo gemakkelijk om sponsors te krijgen als vroeger. Je moet dus inventief zijn en het SelectiePunt Sponsorplan ís dat beslist. Het sluit aan bij de nieuwe tijdgeest.”

Wat raad je andere clubs aan?
“Ga praten met Sander Bathoorn of bij SelectiePunt met één van de andere contactpersonen. Zij zijn de mensen die dit concept kunnen uitleggen en voor je in werking zetten. Ook belangrijk is dat het niet alleen voor clubs is, ook een individuele sporter kan er zijn sponsors bij betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een tennisser. En zoals Yasemin het gezicht is voor het SelectiePunt Sponsorplan voor zwemverenigingen, zo zijn de bekende sporters Andy van der Meijde voor voetbal en Fatima de Melo de Moreira voor hockey dat ook! Keuze genoeg dus.”

Meer weten?
Neem contact op via ons landelijk nummer 085-2020199.

 

© Copyright 2019 - SelectiePunt B.V.
Webdesign realisatie: Pixel Creation